ULAŞIM PLANLAMASI ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI

Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaşım Planlaması ve Trafik Mühendisliği Laboratuvarı'nda, kentsel ve bölgesel ulaşım etütleri, kavşak tasarımı ve kavşak düzenlemeleri, bisiklet ve yaya hareketliliği ve trafik güvenliği ve trafik kazaları ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Veri toplanması ile ilgili yeterli tecrübe ve ekipmana sahip olan laboratuvarda veri analizleri çeşitli programlar aracılığı ile yapılmaktadır. Veri değerlendirmelerinde kullanılan bilgisayar yazılımları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Program Adı

Kullanım Alanları

PTV Vissim 6

Küçük ölçekli detaylı simülasyon, kavşak geometrilerini karşılaştırma, kapasite analizi, sinyalizasyon analizi, toplu taşıma simülasyonu