YÖKSİS Numarası Olan Öğrencilerin Aşı Olabilmeleri Hakkında

Koronavirüs ("COVID-19") salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ile Başkanlığımız arasında veri değişim protokolü imzalanmıştır.
Protokol ile kamu sağlığının korunması ve eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaksızın yürütülmesi ve yönetilmesi için yeni koronavirüs ("COVID-19") salgını ile mücadele kapsamında, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen Pandemi süresi ile sınırlı olmak üzere YÖK tarafından paylaşılan öğrencilerin ve personelin yeni koronavirüs kapsamında Riskli-Risksiz bilgisi ile raporlama ekranlarının sunulmasında ve HES Kodundan sorgulanarak Riskli-Risksiz bilgisi ve onay vermesi durumunda aşı, bağışıklık ve son 72 saat içerisindeki negatif PCR test sonucu tarih bilgilerinin Sağlık Bakanlığı tarafından doğrulanmasına ilişkin işlemlerde sunulan servislere erişim imkanı sağlanmıştır.
Bu kapsamda protokol ekinde yer alan "Hes Kodu Sorgulamasına İlişkin Taahhütname" deki bilgilerinin doldurularak Rektörlüğünüzce imzalanması ve Başkanlığımıza resmi yazı ile iletilmesi halinde Sağlık Bakanlığı tarafından sunulacak istatistikler ile web servisleri kullanımınıza açılacaktır.
Diğer taraftan ülkemize eğitim almak için gelmiş ve YÖKSİS' e YÖK Öğrenci Numarası (987…) ile kayıt edilmiş uluslararası yabancı uyruklu öğrencilerin aşı tanımlamaları Sağlık Bakanlığınca yapılmıştır. Söz konusu öğrenciler YÖK Öğrenci Numarası ile hastaneye başvurmaları halinde aşı olabileceklerdir.